slide omgeving

Geslaagde activiteiten en dagbesteding

Ook wanneer u beperkt of minder valide bent, zijn er op en rondom de Steenbergerhoeve meer dan genoeg leuke dingen te doen. Ons team denkt graag met u mee over een gezellige activiteit.

Dagbesteding

De accommodaties van de Steenbergerhoeve zijn zeer geschikt voor mindervaliden. Zo zijn er bijvoorbeeld extra brede deurposten en hoog-laagbedden. Daarnaast kunt u als u beperkt bent op doordeweekse dagen meedoen aan onze dagbesteding. U gaat dan samen met andere gasten, verzorgers en begeleiders diverse leuke activiteiten te doen. Wat voor activiteiten dit zijn, verschilt per dag. De keuze wordt namelijk mede gemaakt in overleg met de gasten.

Lees meer over de dagbesteding

Activiteiten op de Steenbergerhoeve

Op de Steenbergerhoeve worden veel leuke activiteiten georganiseerd die voor zowel valide als minder valide mensen erg leuk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezellige barbecue of een optreden van een artiest. Andere activiteiten, zoals een huifkartocht, kunnen zo worden georganiseerd dat ook mensen met een beperking hier aan mee kunnen doen. Wij denken hierover graag met u mee!

Lees meer over de activiteiten

Gratis naar de dierentuin

Op een klein uur rijden van de Steenbergerhoeve ligt Dierentuin Tierpark in Nordhorn, net over de grens in Duitsland. Deze grote dierentuin met maar liefst ruim 100 verschillende diersoorten biedt een geweldige belevenis voor jong en oud. Daarbij komt dat de dierentuin geheel gratis is voor groepen met minder validen en gehandicapten. Dat maakt een uitje nog aantrekkelijker!

Bezoek de website

Ontdek de mooie omgeving

Niet alleen de natuur op het terrein van de Steenbergerhoeve is erg mooi, ook daarbuiten valt er meer dan genoeg te genieten. De wandel- en fietspaden zijn vaak kilometers langen en brengen u langs alle mooie plekjes van Zuidwolde en omgeving. Een aantal van deze routes lopen door het bos, maar er zijn er ook veel die door de aanleg van asfalt toegankelijk zijn voor rolstoelen.

Wilt u weten welke wegen u het beste kunt kiezen? Vraag het vooraf aan de gastheer of -vrouw, wij helpen u graag op weg!

Activiteiten met zorg in beeld