slide omgeving

Leuke uitstapjes omgeving Steenbergerhoeve

Fietsen, wandelen, cultuur snuiven of lekker op een terrasje zitten. In de omgeving van de Steenbergerhoeve hoeft u zich geen moment te vervelen. Er is namelijk meer dan genoeg te beleven!

Uitstapjes in de buurt

Door de perfecte ligging van de Steenbergerhoeve zijn er enorm veel leuke dingen te doen in de omgeving. De boerderij ligt aan de rand van het Drentse dorpje Zuidwolde. Dit pittoreske plaatsje geeft goed weer waar Drenthe eigenlijk voor staat. Hier vindt u namelijk heel veel gezelligheid! Denk bijvoorbeeld aan leuke terrasjes, sfeervolle restaurants en bijzondere winkeltjes. Zo kunt u bij Paviljoen Nijstad heerlijk eten, drinken en genieten aan het strand.

Wandelen en fietsen in Drenthe

Tijdens uw verblijf kunt u de mooiste wandel- en fietstochten maken. Direct voor de groepsaccommodatie ligt een fietspad waardoor u gelijk de bosrijke omgeving kunt gaan verkennen.

Op gebied van wandelen adviseren wij wandelnetwerk De Wolden. Dit wandelnetwerk omvat ruim 270 kilometer aan verharde en onverharde wandelpaden. Onderweg wandelt u door prachtige bosrijke gebieden, heidelandschappen en uiteraard leuke plaatsen zoals Zuidwolde, Koekange en Echten. Bezoek de website van het wandelnetwerk De Wolden en laat u inspireren voor een geweldige wandeling.

Zwemmen in een natuurplas

Strand Nijstad is een recreatiegebied net ten westen van Hoogeveen. Rondom deze voormalige zandwinplas zijn tal van recreatieve voorzieningen aangelegd. Geniet het hele jaar door op deze prachtige plek aan het water. Zomers kunt u lekker op het terras ontspannen of zonnen op het strand. Op het water kunt u kano├źn, suppen of varen met de waterfiets of electroboot.

Buiten het hoogseizoen is er ook genoeg te doen. Er zijn diverse sportfaciliteiten waaronder een complete outdoor fitness met survivalbaan. Vanaf Strand Nijstad kunt u ook op een mountainbike of e-chopper door de natuur van Drenthe toeren. Voor kunst & cultuur is er plaats in het amfitheater of op het royale buitenpodium, dat uit kijkt op het multifunctionele activiteitenterrein. Heerlijk tot rust komen is het tijdens het vissen of als u zich onderdompelt in de onderwaterwereld tijdens het duiken. Bezoek de website van Strand Nijstad

Wildlands Adventure Zoo

Op een klein half uurtje reisafstand ligt het spectaculaire Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Maak een reis door de verschillende werelddelen en ontdek alles over de ijsbeer, stap in een bootje en vaar door de jungle of kijk op de grote savanne in de ogen van de giraf. Bekijk ook onze speciale Wildlands arrangementen.

Cultuur snuiven

Ook voor de cultuurliefhebber is er in de omgeving van Zuidwolde meer dan genoeg te beleven. Op een half uurtje rijden van de Steenbergerhoeve vindt u bijvoorbeeld het enige toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft! U kunt kiezen voor een speciale rondleiding waar een enthousiaste gids u van alles vertelt over Nederlands bekendste schilder.

Wanneer u er met de auto op uit trekt en een klein uurtje richting het zuiden rijdt, komt u terecht bij het Labyrinth der Zinnen. In dit groene belevingspark beleeft u op een ontspannen manier een actieve dag uit! Ontdek het park, dwaal via verschillende routes door het labyrint en steek met een vlot het water over. Dit park is ook heel erg leuk om met een groep te bezoeken!

Er op uit in Drenthe