slide omgeving

Trommel er op los tijdens een djembé workshop

In Afrika is muziek een onderdeel van het sociale leven en communicatie. De djembé is dan ook een oud Afrikaans instrument waar het niet alleen gaat om de muziek, maar ook om het samenspel en de communicatie. Een leuke uitdagende activiteit om met vrienden of collega’s te doen!

Voor de fun of als teambuilding activiteit

De djembe workshop is erg leuk om te volgen, iedereen – jong en oud - kan trommelen en ervaring is niet vereist. Volg een workshop met vrienden of familie en laat u meeslepen door het ritme van de trommels.

Een teambuilding workshop is meer dan alleen samen trommelen, het gaat om samenwerken en communicatie. Luisteren naar elkaar, opgaan in het ritme en ontspannen trommelen. Deze workshop is gegarandeerd een leuke originele activiteit voor elke gelegenheid!

Meer over een djembé

De djembe komt van origine uit Afrika. Het geluid van het instrument kan kilometers verderop nog te horen zijn, waardoor het daar veelal als communicatiemiddel werd gebruikt. De djembé wordt op traditionele wijze met de hand gemaakt. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touw-bespanning op de djembé bevestigd. Het instrument varieert en grootte en kan zowel zittend als staand bespeeld worden.